RONDLEIDING BALENCIAGA

RONDLEIDING BALENCIAGA – MEESTERLIJK ZWART

ZATERDAG 12 NOVEMBER 2022, 13.00 UUR

KUNSTMUSEUM DEN HAAG

 

 

 

Op zaterdag 12 november om 13.00 uur organiseren wij een rondleiding in het Kunstmuseum waarbij je de tentoonstelling van Balenciaga – Meester in zwart onder begeleiding van een professionele gids kunt bezoeken.

 

Cristóbal Balenciaga (1895 – 1972): hij werd beschouwd als ‘le maître’ onder de couturiers. “Als haute couture een orkest is, dan is Balenciaga de dirigent en de rest van ons slechts de musici die de aanwijzingen van de meester volgen”, zei Christian Dior eens. De Spaanse modeontwerper stond bekend als een strenge couturier die zijn werk als zijn religie beschouwde. Zijn sculpturale en complexe vormen kwamen het beste uit in een van zijn favoriete kleuren: zwart. Kunstmuseum Den Haag brengt met de modetentoonstelling Balenciaga – Meesterlijk zwart een eerbetoon aan zijn oeuvre in deze kleur. Meer dan 100 topstukken uit de collecties van Palais Galliera en Maison Balenciaga stelen de show in Den Haag. Het is voor het eerst dat zo’n grote selectie werken van Balenciaga in Nederland te zien is.

 

De Museumkaart en Vriendenloterij VIP Kaart zijn geldig voor deze tentoonstelling. Ben je hiervan in het bezit dan betaal je alleen een bijdrage van € 4,00 per persoon voor de rondleiding in het Kunstmuseum. Zonder Museumkaart of Vriendenloterij VIP Kaart zijn de kosten voor toegang tot het Kunstmuseum en rondleiding € 17,50 per persoon.

 

Inschrijven kan bij Jaco Voet tot maandag 31 oktober via Jaco.Voet@aegonam.com

Images: