Verslag fietstocht 22 November

 

Fietsvrienden,

 

voor vandaag, maandag 22 november, was er weer een zonnige dag zonder neerslag voorspeld. Daar moest natuurlijk van geprofiteerd worden, om nog een fietstocht toe te voegen aan het aantal dat wij eerder gereden hebben dit jaar.

Vandaag hebben wij gekozen om een tocht vanuit Zoetermeer te rijden. Frans heeft m.b.v. de knooppunten app een mooie route uitgezet  in de omgeving rond Zoetermeer. De route leidde ons door het waterrijke poldergebied over, voornamelijk, vrij gelegen fietspaden. Wel zo veilig om af en toe eens halt te houden om een aantal foto's te maken. Veel water in de polder betekent meestal ook waterbeheer middels molens. Wij hebben tijdens onze tocht daar ook enkele voorbeelden van gezien. Vanuit Zoetermeer reden wij via Pijnacker/Nootdorp door een nieuw recreatiegebied richting Leidschendam en langs de Vlietlanden door naar Stompwijk. Nabij Leidschendam staat een mooie molendriegang aan de Stompwijksche vaart. De eerste drie foto's zijn in die omgeving genomen. 
Vervolgens ging het langs nog veel meer water bij de NoordAa, richting Benthuizen waarna we het gebied Bentwoud doorkruisten. Vervolgens onder de A-12 door om via de rivier de Rotte in Zevenhuizen uit te komen. Daar wederom een aantal molens op een rij, nu een molenviergang. Drie van de vier molens staan op een rij, de vierde staat verderop eenzaam en alleen langs de Rotte. De laatste drie foto's laten dit zien. 

Wij vervolgden de route verder langs de rivier, en kwamen zo uit bij de Willem Alexander (roei)Baan. Aan het einde van de baan ging het via Oud Verlaat door richting Bleiswijk. De laatste kilometers door een uitgestrekt kassen gebied brachten ons weer terug naar Zoetermeer.

Een leuke tocht, door een mooie omgeving, van 57 km. Uiteraard na die inspanning tijd voor koffie met appelgebak.

 

m.vr.gr.

André