THEATERVOORSTELLINGEN Mei/Juni 2023

THEATERVOORSTELLINGEN MEI/JUNI 2023,

Bij de PV kun je nu theaterkaarten bestellen voor mei en juni. De inschrijving sluit op maandag 3 april.

 

Dit zijn de laatste theatervoorstellingen die de PV aanbiedt. In verband met de overname van Aegon Nederland door ASR zal de Personeelsvereniging Aegon Den Haag waarschijnlijk ophouden te bestaan.

We hopen dat we onze leden veel plezier hebben gedaan met het aanbieden van de theatervoorstellingen.

 

Voor het nieuwe theaterseizoen zul je dus zelf kaarten moeten kopen. De diverse theaters hebben nieuwsbrieven waarvoor je je kunt aanmelden. Bij een aantal theaters kun je tegen een vergoeding ook vriend worden waarmee je het betreffende theater steunt en met voorrang kaarten kunt bestellen.

 

KONINKLIJKE SCHOUWBURG

 

Dinsdag 2 mei 2023, 20.15 uur      

Waylon

 

Gewoon Willem is een theatershow waarin Waylon de muziek eert die hem gered heeft van het leven. Van Robert Long tot Andre Hazes: alle grote Nederlandstalige zangers van de afgelopen 75 jaar komen voorbij. Waylon brengt hun schatkamers aan repertoire ten gehore, verrijkt met mooie eigen liedjes. Een koninklijke naam verdient een groot podium: ‘Gewoon Willem’! Niets meer, maar zeker niets minder.

 

Willem: een oer Hollandse naam; een naam voor een koning. Maar ook voor één van Nederlands grootste muzikale talenten, die besloot zijn naam te veranderen in Waylon.

 

De man die het als een persoonlijke missie zag om country naar Nederland te halen. Om het in het zuiden van Amerika ontstane levenslied naar de Lage Landen te brengen met als één van de hoogtepunten; een tweede plek op het Eurovisie Song Festival met ‘Calm after the Storm’.

 

De Lage Landen die hem echter steeds beter passen. Uiteindelijk is hij ook ‘Gewoon Willem’, een man uit de Apeldoornse klei getrokken! Daar lag dan ook de basis van zijn eigen levenslied. Al die jaren zong hij dit in een andere taal, maar dat vindt hij niet langer nodig. Het schrijven en uitbrengen van zijn eerste Nederlandstalige album is een eerbetoon aan zijn wortels. Het rood van een geleefd leven, het wit van de rust die hij heeft gevonden en het blauw van de diepgang dat hoort bij het ouder worden. Deze levensloop schreeuwde om liedjes in zijn moerstaal met de poëzie die hoort bij een levenslied. ‘Gewoon Willem’ heet dan ook zijn nieuwe album. Want gewoon is hij ook altijd gebleven. De oranje kroon op zijn werk.

 

Samen met de dichters van IOS (Is Ook Schitterend), Joost Marsman, Sander Rozenboom en poëet Han Kooreneef, heeft hij prachtige Nederlandse teksten op mooie melodieën gemaakt. Simpel en diep. Een album dat om uitleg vraagt. In zijn theatershow Gewoon Willem geeft hij tekst en uitleg. Anekdotes uit een rijk leven van een simpele jongen met een groot talent in een ingewikkelde wereld, die graag het gesprek aangaat met zijn publiek. En dit met alle liefde trakteert op liedjes in zijn moerstaal.

 

Entree € 26,50 i.p.v. € 36,50

 

Donderdag 11 mei 2023, 20.15 uur          

Unseen

Jakop Ahlbom Company

 

In het nieuwe seizoen is Unseen van Jakop Ahlbom Company weer te zien! Een melancholisch liefdesdrama in de unieke visuele stijl van de makers van Lebensraum, Horror en SYZYGY. Fysiek, poëtisch en vol humor.

 

Een ongelukkige vrouw die het verleden niet van zich af kan schudden. Een echtgenoot die zich gefrustreerd en eenzaam voelt. Een stille inbreker die in lege huizen overnacht. De komst van deze inbreker zet hun relatie nog meer onder druk. Het doet hen beseffen wat werkelijk van waarde is. De kans op echte liefde wordt pas mogelijk als de inbreker zich helemaal onzichtbaar maakt. Door gebruik van illusionisme en visuele effec­ten wordt er een magische werkelijkheid gecreëerd. Als toeschouwer weet je niet waar je kijken moet. Weet de inbreker onzichtbaar en uit het zicht van de man te blijven?

 

Unseen is onder meer geïnspireerd op de Koreaanse film Bin Jip. Het toont Ahlboms fascinatie voor parallelle werkelijkheden. Net als in het eerdere Lebensraum is deze voorstelling fysiek, poëtisch en humorvol.

 

Entree € 15,50 i.p.v. € 25,50

 

Vrijdag 12 mei 2023, 20.15 uur     

Door de bank genomen

 

In 2014 verrasten DE VERLEIDERS vriend en vijand met een ongekend scherpe aanval op het geldstelsel en de banken. Verbijsterde bezoekers, uitverkochte zalen, het burgerinitiatief Ons Geld, een plenaire bespreking in de Tweede Kamer en een drie jaar durend onderzoek door de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid dat uitmondde in een lijvig rapport: Geld en Schuld. Er was een steen in de vijver gegooid…

 

Is er iets veranderd? Jazeker. Heel veel. 

 

Het is erger geworden. Veel erger. Dus komt er een onvermijdelijk vervolg. Door de bank genomen: Tien jaar later. 

 

Alles wordt duurder en duurder. Wonen is niet meer van één inkomen te betalen. Energie onbetaalbaar. Spaargeld verdampt. Torenhoge inflatie. 

 

Dus de monetaire overheden hebben een plan. Een nieuw geldstelsel dat uw leven en burgerschap finaal zal veranderen. CBDC. Central Bank Digital Currency. Waarmee de overheid al uw bestedingen op afstand kan monitoren en oormerken.

 

Door de bank genomen: Tien jaar later geeft een kritische blik op deze verbijsterende ontwikkelingen in een twee uur durende absurde rollercoaster aan feiten, analyses, grafieken en mini-colleges.  Je lacht je gek.

 

Entree € 23,50 i.p.v. € 33,50

 

Dinsdag 16 mei 2023, 20.15 uur   

Laura H

 

Als in 2016 een jonge Nederlandse vrouw met haar twee kinderen uit het kalifaat ontsnapt, raakt iedereen in de ban van dit nieuws. Wie is deze vrouw? Hoe kwam ze in het kalifaat terecht? Hoe wist ze eruit te ontsnappen? En waarom werd ze bij terugkeer in Nederland opgepakt en overgeplaatst naar de zwaarbeveiligde gevangenis in Vught?

 

Laura H. is geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2021 en zowel Jade Olieberg als Charlie Chan Dagelet ontvingen een nominatie voor een Theo d’Or: de prijs voor de meest indrukwekkende vrouwelijke dragende rol. Na groot succes is het dan ook tijd voor de reprise van Laura H., een verhaal dat naadloos past in de lijn die Toneelgroep Oostpool onderschrijft: het brengen van verhalen van nu over thema’s waar we het vandaag over moeten hebben. Hoe pijnlijk of onbegrijpelijk ze soms ook zijn. Het zijn verhalen die gehoord en gedeeld moeten worden.

 

Laura H. is geen verhaal over een meisje dat verkeerde keuzes maakte, geen verhaal over een gewelddadige man, maar een verhaal over een grotere context. Over de tijd waarin we leven en waarin mensen onverminderd op zoek blijven naar liefde, aandacht en erkenning. De voorstelling Laura H. toont hoe dun de scheidslijn is tussen het maken van naïeve keuzes en het zijn van een nationaal terrorismerisico.

 

Entree € 15,50 i.p.v. € 25,50

 

Donderdag 25 mei 2023, 20.15 uur          

De kersentuin

 

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in deze bewerking van een van de meest geliefde toneelstukken uit het wereldrepertoire; De Kersentuin van Anton Tsjechov. In een regie van Michel Sluysmans met live-muziek van Beppe Costa brengt een achtkoppig ensemble een hedendaagse versie van dit tijdloze verhaal. Over vasthouden aan het verleden, angst voor de toekomst en het tragische gevecht met het nu.

 

Actrice Ljoebov (Pheifer) keert na een mislukte carrière in Parijs terug naar het landgoed van haar familie. Vanwege hoge schulden dreigt het familiebezit geveild te worden en samen met haar dochters doet ze er alles aan een faillissement af te wenden. Ondernemer Lopachin (Spitzenberger) heeft een oplossing: als ze de kersentuin omtoveren tot een vakantiepark is de familie verzekerd van een stabiel inkomen. Dit voorstel stelt Ljoebov voor een onmogelijk dilemma. Wie hetzelfde wil blijven moet veranderen. Maar tegen welke prijs?

 

Entree € 19,50 i.p.v. € 29,50

 

Woensdag 14 juni 2023, 20.15 uur

Laagland

Nationale Theater

 

In een kleine gemeente in het groen wordt de rust ruw verstoord als de plaatselijke recreatieplas wordt aangewezen als bestemming voor klimaatneutrale waterwoningen. De drijvende woonwijk is ontwikkeld door de succesvolle tech-ondernemer Hugo (Joris Smit). Als tijdens een ‘keukentafelgesprek’ op het gemeentehuis blijkt dat de lokale bewoners, onder aanvoering van de flexwerkende kabelmonteur Ferry (Mark Rietman), niets moeten hebben van Hugo’s goede bedoelingen ontstaat een verbeten strijd om lands- en lijfsbehoud. Maar wanneer blijkt dat de levens van Hugo en Ferry méér met elkaar verbonden zijn dan ze allebei dachten, krijgt deze strijd een fatale wending.

 

Groeiende ongelijkheid

Laagland is op verzoek van regisseur Eric de Vroedt geschreven door Nathan Vecht (Onze straat, Het jaar van Fortuyn). Het verhaal gaat over de steeds hoger oplopende spanning tussen de anywheres en de somewheres: de hoogopgeleide kosmopolieten die zich overal thuis voelen versus de mensen die geworteld zijn in de lokale gemeenschap en de grond waarop ze wonen. Het centrale thema is de groeiende ongelijkheid in de samenleving. Onder het mom van innovatie en duurzaamheid belonen Hugo en zijn entourage zichzelf buitensporig. Maar Ferry en zijn entourage profiteren niet van de groeiende welvaart. Ferry’s smeulende woede wordt niet zo zeer gevoed door geldgebrek, maar door een diepgeworteld gevoel van minderwaardigheid. En daarin zit de kern van het stuk: poverty isn’t about the absence of money, it’s about the absence of dignity.

 

Digitale dimensie

Schrijver en regisseur Alkan Çöklü geeft Laagland een digitale dimensie. Hij ontwikkelt een spannende meerdaagse digitale vertelling waarin de personages, thema’s en verhaallijnen uit het theaterstuk al worden uitgediept vóór het publiek naar het theater gaat. Via de SneakPeek app volg je in de dagen voor je voorstellingsbezoek de virtuele levens van Mette (Emma Buysse) en Nick (Alex Hendrickx), de dochter en zoon van de hoofdpersonages. Je leest en kijkt als bezoeker mee met hun berichten en video-chats. Door hun jeugdige ogen kijken ze naar hun vaders en ontdekken daardoor zichzelf, elkaar en een belangrijk geheim.

 

Entree € 19,50 i.p.v. € 29,50

 

RIJSWIJKSE SCHOUWBURG

 

Dinsdag 2 mei 2023, 20.00 uur      

Richard Groenendijk

Voor iedereen beter

 

Meer dan tweehonderd keer speelde Richard Groenendijk zijn vorige theatervoorstelling Om Alles! in de Nederlandse theaters. Het leverde hem niet alleen uitverkochte zalen en zeer enthousiast publiek op, maar ook een nominatie voor de prestigieuze Poelifinario cabaretprijs. Volgens de pers hoort Groenendijk in het rijtje van de grote komieken van ons land. En dat is niet voor niets. Hij is openhartig, scherp, adrem, een tikkie vilein, altijd met een flinke dosis zelfspot, maar vooral genadeloos komisch. En dan kan hij nog geweldig zingen ook!

 

Na een sabbatical van een jaar is Richard Groenendijk nu vol inspiratie terug in het theater met zijn gloednieuwe show: Voor iedereen beter. Het wordt wederom een hilarische avond, precies zoals we van hem gewend zijn. Want als er op dit moment íemand is, die een zaal kan laten bulderen van het lachen, is het Richard Groenendijk wel. Voor iedereen beter is een voorstelling die je niet snel zal vergeten. Dus kom van die bank en ga hem zien. Dat is ècht voor iedereen beter.

 

Entree € 21,00 i.p.v. € 31,00

N.B. het aantal beschikbare kaarten is beperkt. Indien er meer inschrijvingen zijn dan beschikbare kaarten zullen de kaarten in setjes van 2 verloot worden

 

Zaterdag 6 mei 2023, 20.00 uur    

Billy Joel experience

 

Een wervelende ode aan Billy Joel door Alexander Broussard (The Tribute – Battle Of The Bands (SBS6)/ZIGGO DOME WINNAAR, I Can See Your Voice (RTL4), Beau (RTL4), We Want More (SBS6), Dansmarathon (SBS6), Najib Amhali’s PlusSupportAct, De Corona's, Crazy Piano’s e.v.a.) & zijn vijfkoppige band ‘003’.

 

De liedjes van Billy Joel behoeven geen introductie meer. Ze zijn deel geworden van ons collectieve geheugen.

 

Hij behoort tot de meest succesvolle artiesten uit de popgeschiedenis en heeft meer dan 30 top tien hits op zijn naam staan. Zijn repertoire bestrijkt eigenlijk alle kanten wel van het pop-spectrum: natuurlijk de klassieke meezinger ‘Piano Man’ maar ook swingende rockers zoals ‘My life’, prachtige ballads zoals ‘Honesty’ of lekkere Rock & Roll zoals ‘Only the good die young’. Stuk voor stuk nummers die live misschien nog wel meer indruk maken dan op de plaat. En hoewel Billy (70+) nog steeds optreedt, is de kans erg klein dat hij nog in Nederland zal neerstrijken. Het werd dus hoog tijd voor een tribute. Vandaar: The Billy Joel Experience.

 

Alexander is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een veelgevraagd en veelzijdig pianist/toetsenist en zanger/entertainer. Met een indrukwekkend cv dat start van de meest prestigieuze pianobars en doorloopt tot en met Najib Amhali (PlusSupportAct), Crazy Piano’s, De Corona’s, Twarres, en vele anderen is Alexander op zowel grote als kleine podia door heel het land een graag geziene gast.

 

Met zijn band ‘003’ bracht hij eerder 5 singles en een dubbel live album uit met eigen werk dat door menig radiostation met enthousiasme ontvangen is en de nodige airplay heeft mogen genieten.

Na 5 jaar vond dit team het tijd om een nieuw avontuur aan te gaan. Gezamenlijk werd besloten om het oeuvre van Billy Joel onder handen te nemen. Het resultaat? The Billy Joel Experience!

 

Entree € 14,50 i.p.v. € 24,50

 

Woensdag 10 mei 2023, 20.00 uur

Michael Pilarcyk

Rust in je Hoofd

 

In Rust in je hoofd vertelt Michael Pilarczyk over levenskunst. Een inspirerend theaterprogramma over bewustzijn en zelfinzicht, afgewisseld met korte geleide meditaties en prachtige muziek. Deze avond is een moment voor jezelf.

 

De kunst van een gelukkig leven begint met het begrijpen van je denkwijze. In ons drukke bestaan nemen we nog maar weinig tijd voor onszelf. We hebben meestal te weinig tijd en te veel onrust. Vooral onrustige gedachten. We zijn druk in ons hoofd. 

 

Hoe kan het zijn dat we leven in een van de meest welvarende gebieden ter wereld en niet happy zijn? Waar komen die honderdduizenden burn-outs vandaan? Waarom zijn we te druk met van alles en hebben we geen tijd om te genieten van het leven? Ho stop! Druk even de pauzeknop in bij jezelf. Michael Pilarczyk vertelt wat je kunt doen om je geluksgevoel te verhogen, je onrustige gedachten te laten verdwijnen en hoe je weer rust krijgt in je hoofd.

 

Michael Pilarczyk: “Elke dag een meditatiemoment zorgt voor meer bewustzijn, zelfinzicht, rust en stilte in jezelf. Meditatie heeft mijn leven compleet veranderd! En dat geef ik graag door aan iedereen die daar gebruik van wil maken.”

 

Entree € 23,50 i.p.v. € 33,50

 

Donderdag 11 mei 2023, 20.00 uur          

Huisvrouwen bestaan niet

 

Of je nou ziek, verliefd, vrolijk of verdrietig bent, de was wacht nooit. Net als de rest van het huishouden trouwens. En dat terwijl je natuurlijk gewoon wil léven. In de herkenbare en humoristische voorstelling Huisvrouwen Bestaan Niet maken we kennis met drie vrouwen die totaal verschillend omgaan met de combinatie relatie, werk, kinderen, vrienden en familie en elkaar proberen te overtuigen van hun manier.

 

Gijsje (29), wiens smetvrees symbool staat voor haar angst voor zo’n beetje het hele leven. (Mam, hoe lang gebruik jij dit doekje al?) Halfzus Marjolein (39) die alles neemt zoals het komt, ook als het niet komt. (Bij ons kakken de kinderen met een bord nasi op schoot.) En moeder Loes (59) die met haar extravagante levensstijl misschien nog wel het meest midden in het leven staat. Over een ding zijn ze het eens: Huisvrouwen Bestaan Niet (meer). Al lijkt het huishouden soms wel erg op het leven: net als je het aan de ene kant op orde hebt, is het aan de andere kant alweer een zooitje.”

 

Huisvrouwen Bestaan Niet is familie van de gelijknamige bioscoophit die de best bezochte film van het jaar was en een nominatie voor een Gouden Kalf ontving.

 

Entree € 18,00 i.p.v. € 28,00

 

Vrijdag 12 mei 2023, 20.00 uur     

Bye bye love

The Dutch Everly’s Tribute Band

 

‘Bye Bye Love’, een theatershow van The Dutch Everly's Tribute Band, draait om de onvergetelijke muziek van Don en Phil, beter bekend als The Everly Brothers. Twee jongens uit een bescheiden kolenmijngemeenschap in Kentucy die in 1957 internationaal doorbraken. Iconische bands als The Beatles, The Hollies en vele anderen lieten zich door hun muziek inspireren. Van hemelse close harmony tot uptempo swing, onder begeleiding van een ijzersterke formatie van vier topmuzikanten.

 

 Dompel je onder in een ware ‘trip down memory lane’ met de onsterfelijke muziek van dit beroemde rock-‘n’roll duo Alle grote hits komen voorbij, vanaf het allereerste begin tot het legendarische Reunion Concert in 1983. Onvergetelijke nummers als ‘Bye Bye Love’, ‘Cathys Clown’, ‘Wake up Little Susie’, ‘Lucille’ en ‘When Will I Be Loved’ volgen elkaar in een razend tempo op. Een muzikaal eerbetoon aan The Everly Brothers dat het publiek zich nog lang zal heugen.

 

Entree € 19,50 i.p.v. € 29,50

 

Zaterdag 13 mei 2023, 20.00 uur  

Jandino

Judeska Airlines

 

Na vier succesvolle films en twee uitverkochte theatertournees keert Judeska in 2022/2023 terug in een gloednieuwe hilarische klucht, geproduceerd door Het Huis van Asporaat.

 

Nadat Judeska voor de zoveelste keer is ontslagen, krijgt ze nog één kans van het uitzendbureau. Ze mag als stewardess aan de slag. Judeska ziet het meteen helemaal zitten. Verre reizen, dure hotels en cocktails drinken aan zwembaden. Met andere woorden: glamour. Maar dat zit er tot haar ongenoegen allemaal niet in, want ze blijft aan de grond. Ze wordt namelijk grondstewardess.

 

Haar realiteit is dealen met overvolle koffers, ongeduldige passagiers en krijsende kinderen. Judeska kent maar één manier om hier mee om te gaan. Alles moet tegen de vlakte. Te midden van al deze hectiek en chaos is iedereen op zoek naar geluk. Het is maar goed dat grondstewardess Judeska daar is om ze in de juiste richting te wijzen. Of niet?

 

Entree € 22,50 i.p.v. € 32,50

 

Woensdag 17 mei 2023, 20.00 uur

Lenette van Dongen

Dat doet ze anders nooit

 

Na de bevrijdende kleur explosie van de show Paradijskleier gaat Lenette in haar nieuwe show nóg een stap verder opzoek naar totale vrijheid. 

 

Wie zou ik nog kunnen zijn…. Is er nog iets anders mogelijk dan die prettig afgerichte vrouw die keurig binnen de sociale lijntjes kleurt. 

 

Liever spijt van wél gedaan dan spijt van nooit gedaan. 

 

Geen bucket list maar een fukkit list. Durf je niet? Dan juist doen! 

 

Als geen ander kan Lenette met haar meesterlijke zelfspot een hilarisch verslag doen van haar pogingen zich voorgoed van haar innerlijke Finnik te bevrijden. 

 

Rauwer en eerlijker wordt het niet. Wie niets meer te verliezen heeft is eindelijk vrij.

 

Entree € 18,00 i.p.v. € 28,00

 

 

 

Woensdag 24 mei 2023, 20.00 uur

Gerard Alderdeliefste

Une belle histoire

 

U waant zich op een dorpsplein in Frankrijk waar Gerard Alderliefste samen met vrienden én met u het Franse chanson viert.

Geniet, zing mee en laat u verrassen door het achtkoppige muzikale gezelschap. Een avond vol bijzondere muzikale ontmoetingen en mooie verhalen.

 

Gerard Alderliefste speelt het Franse chanson al jaren vol overgave. In zijn eentje, als duo of trio, maar nu ook in een achtmans bezetting! Komt dat misschien door zijn recente solotournees? (Dubbel Leven, over zijn bestaan als verslavingsarts en muzikant). Dat zou goed kunnen. Feit is dat er nu een nieuw, energiek en super muzikaal gezelschap is ontstaan, dat Franse hits weer nieuw leven inblaast.

 

Gerard komt met zeven enthousiaste muziekvrienden en -vriendinnen uw theater in, om zijn eigen mooie verhaal, zijn belle histoire, met u te delen. In de vrolijke sfeer van een fête du village, zo’n klassiek Frans dorpsfeest, komen alle bekende hits voorbij. Onder de warme Franse klanken van ondermeer de accordeon en de viool, wordt u meegenomen door het joie de vivre, de liefde voor muziek en voor de Franse taal.

 

Het verbond tusen Gerard en zijn tijdloze lievelingslied is sterk. De hit van Michel Fugain & Le big bazar uit 1972 is eigenlijk een soort rode draad in zijn carrière. Van de kampvuurtjes als jongen langs de Loire, tot avonden Gelredome met Paul de Leeuw voor 30.000 man; van huiskamerconcerten tot de talloze theaters, het lied vormt er steeds maar weer een hoogtepunt.

Deze en andere favorieten van Michel Fugain zullen dus niet ontbreken in ‘Une belle histoire.’ Julien Clerc, de Poppy’s, Edith Piaf, Stromae, Aznavour, Gérard Lenorman…het wordt genieten!

 

Alderliefste verwierf met zijn gelijknamige band o.a. bekendheid door samenwerkingen met topartiesten Ramses Shaffy, Liesbeth List en Paul de Leeuw. Hij had er twee top 10 hits mee: “Laat me / Vivre” en “Une belle histoire / Een mooi verhaal”. Beide titels staan nog jaarlijks hoog in de top 2000.  Ze maakten vier albums en deden evenveel theatertournees.

 

Entree € 13,50 i.p.v. € 23,50

 

Donderdag 25 mei 2023, 20.00 uur          

The mousetrap

Cast: Willeke van Ammelrooy, Wilbert Gieske, Roos van Erkel, Frederik Brom, Danny Westerweel, Xander van Vledder, Guusje te Pas en Bob Ott

 

Agatha Christie's legendarische moordmysterie

 

Na 20 jaar is Agatha Christie’s legendarische moordmysterie terug in Nederland! In het oude pension Monkswell Manor zit een aantal gasten opgesloten door de aanhoudende sneeuwval. Dan meldt zich een brigadier van de politie in verband met een moord die eerder die dag in de omgeving is gepleegd. Hij vermoed dat de dader zich in het pension schuilhoudt. Alle gasten lijken een motief te hebben en de spanning loopt verder op wanneer er plotseling een tweede slachtoffer valt. Door de sneeuwstorm kan niemand het pension verlaten, maar ook de moordenaar niet..

 

Een meesterlijk moordmysterie waarbij het publiek bedrogen en geplaagd wordt door een plot met meer wendingen dan een draaitol!

 

'BEWAAR HET GEHEIM VAN THE MOUSETRAP'

The Mousetrap ging op 25 november 1952 in Londen in première en is de langstlopende toneelvoorstelling ter wereld. Het verhaal is nooit verfilmd, want de waarheid over wie de werkelijke moordenaar is, is het best bewaarde geheim in de toneelwereld. Er is maar één manier om erachter te komen… Tot in het theater!

 

Entree € 23,50 i.p.v. € 33,50

 

Woensdag 31 mei 2023, 20.00 uur

Pieter Derks

Uit het niets (reprise)

 

Daar is hij weer! In zijn vorige voorstelling wist hij het publiek met zijn persoonlijke rode draad te ontroeren, maar ook met scherp engagement bij de les te houden. Niet voor niets werd deze voorstelling genomineerd voor de Poelifinario.

 

In zijn nieuwe voorstelling Uit het niets stelt hij opnieuw verrassend simpele vragen. Omdat je in ingewikkelde tijden de dingen niet moeilijker moet maken dan ze zijn. Pieter heeft zin om weer los te gaan, met verhalen, grappen, muziek - en wie weet wat er allemaal nog meer tevoorschijn komt.

 

Entree € 18,00 i.p.v. € 28,00

 

Donderdag 1 juni 2023, 20.00 uur

Stayin'alive Disco Fever

 

Zes topzangers bouwen een knallend muzikaal feestje. Samen met een swingende live-band zingen zij de grootste disco-classics en hits uit nog steeds mega-populaire musicals als ‘Saturday Night Fever’, ‘Grease’ en ‘Fame’. U wordt gegarandeerd besmet met de disco fever door hits als ‘I Will Survive’, ‘Daddy Cool’, ‘Stayin Alive’, ‘It’s Raining Men’ en ‘Night Fever’.

 

Entree € 20,00 i.p.v. € 30,00

 

THEATER DILIGENTIA

 

Zaterdag 6 mei 2023, 20.15 uur                

Camaretten  

Finalistentour

 

De finalisten van Cameretten 2022 trekken langs theaters, poppodia en cultuurcentra om hun (prijswinnende) voorstelling aan jou te tonen.

 

Ongemakkelijke sketches, herkenbare typetjes en hilarische grappen: tijdens de finalistentour komt van alles voorbij. Alsof je op een toverbal sabbelt. Op deze avonden maken Yunus Aktas, Joey & Dave en Selma Visscher hun debuut op het podium. En jij kunt voortaan zeggen: “Ik heb die comedians gezien voordat ze stadions uitverkochten.”

 

Entree € 11,50 i.p.v. € 21,50

 

Vrijdag 12 mei 2023, 20.15 uur                 

Ton Kas         

Best of           

 

Na twee uitverkochte avonden in Theater PePijn, komt ‘Best Of’ naar Diligentia. Je leest het goed! De beste fragmenten uit de eerdere drie shows van Ton Kas gaan de revue nog eens passeren. Maar anders verpakt en aangevuld met kersvers materiaal.

 

Waarom ‘Best Of’? Wat denk je zelf?! Om het nóg bezopener te maken natuurlijk. Daarom! Want aan de opzet verandert nul komma nul: een totaal mallotige, melige avond opdienen. Dus het hele arsenaal aan kleinburgers, mislukte huwelijken, kwellende schoonmoeders, impotente huisvaders, psychiaters, te dikke of juist te dunne wijven, politieagenten enzovoort wordt weer uit de kast getrokken.

 

Entree € 15,00 i.p.v. € 25,00

 

Vrijdag 19 mei 2023, 20.15 uur                 

Martijn Koning          

Appeltjes schillen     

 

We zeggen niet vaak wat we van elkaar vinden, want als we dat doen ontstaan er meestal hele ongemakkelijke situaties. Martijn Koning houdt van ongemakkelijke situaties. Sterker nog: Martijn ís een ongemakkelijke situatie.

 

Na twee uitverkochte try-outs in Theater PePijn, komt ‘Appeltjes schillen’ naar Diligentia. Martijn vertelt de mensen deze avond eens flink de waarheid. Over zichzelf!

 

Entree € 15,00 i.p.v. € 25,00

 

 

 

Vrijdag 2 juni 2023, 20.15 uur                  

Veldhuis & Kemper  

Hou dat vast reprise

 

‘Hou Dat Vast’, de hilarische, confronterende en ontroerende voorstelling over vriendschap, relaties en liefde gaat in reprise.

 

Veldhuis & Kemper stonden twintig jaar geleden voor het eerst samen op het podium. Ze kennen elkaar inmiddels door en door. Toch? De mannen denken alles aan elkaar te kunnen vertellen, maar of dat nou zo verstandig is… Confronterend grappig is het in ieder geval wel! Met ontroering als onverwachte bonus.

 

Entree € 19,00 i.p.v. € 29,00

 

Vrijdag 9 juni 2023, 20.15 uur                  

Tobi Kooiman

Best of - reprise        

 

Tobi Kooiman is cabaretier, stand-up comedian, wiskundige en stoïcijn. Hij probeert met zijn gevoel voor logica levensvraagstukken en alledaagse kwesties te tackelen, ziet (non-)causale verbanden en ontrafelt statistiekmisbruik. Helder toch?

 

Op het podium wel; daarbuiten brengt het hem steevast in wonderlijke situaties. Hij neemt op de koop toe dat het publiek ongegeneerd door zijn verhalen heen lacht.

 

Entree € 11,50 i.p.v. € 21,50

 

Zaterdag 10 juni 2023, 20.15 uur             

Nabil  

Absurd - reprise       

 

Nabil is een veelzijdige en talentvolle caberatier. Hij speelt piano, zingt, beatboxt, maakt gevatte grappen én zet typetjes neer.

 

Zijn voorstelling ‘Absurd’ gaat in reprise in Diligentia. In de show vraagt Nabil zich af of hij de normale man is in de gekke wereld of andersom. Een programma met grappige observaties, herkenbaarheid, irritaties en blinde vlekken.

 

Entree € 13,50 i.p.v. € 23,50

 

Woensdag 14 juni 2023, 20.15 uur           

Soundos        

Comeback kid - reprise        

 

You love her or you hate her! Maar niemand kan om haar heen. Dus daar is ze weer: Soundos El Ahmadi.

 

Comedian. Actrice. Covergirl. Tafeldame. Roastkoningin. Luis in de pels van racisten en populisten. Dictator van haar eigen Instagram. Finalist van Wie is de mol en Expeditie Robinson. De eerste Nederlandse vrouw met een Netflix Special. Harder werken, zichzelf blijven en nóg beter worden, dat is wat ze doet. Vallen en weer opstaan. Altijd. En ze gaat met twee middelvingers in de lucht door het leven.

 

Entree € 13,50 i.p.v. € 23,50

 

Donderdag 15 juni 2023, 20.15 uur                      

Theo Maassen           

Onbekend terrein     

 

Natuurlijk hebben we allerlei dingen bedacht die ons houvast bieden in dit wankele bestaan. Continu proberen we de zaak in kaart te brengen, te duiden, te berekenen, te benoemen. Soms geeft dat ons de illusie van helderheid maar in wezen tasten we in het duister.

 

Ondanks alle wetten, afspraken, protocollen, reglementen, richtlijnen, verordeningen, bepalingen, geschreven- en ongeschreven regels. Want hoe iedereen zich ook uitslooft, wat voor plannen we ook smeden, waartoe we ons ook laten verleiden, elk moment is een nieuw moment. Elke stap die we zetten is een stap die nog nooit is gezet. Een stap op onbekend terrein.

 

Entree € 20,50 i.p.v. € 30,50

N.B. het aantal beschikbare kaarten is beperkt. Indien er meer inschrijvingen zijn dan beschikbare kaarten zullen de kaarten in setjes van 2 verloot worden.

 

Maandag 18 september 2023, 20.15 uur              

Prinsjescabaret                    

Met Patrick Nederkoorn en Pieter Derks

 

Het is traditie: rond de derde dinsdag in september vindt het Prinsjescabaret in Diligentia plaats. Verschillende cabaretiers gaan in op het het nieuws en de gebeurtenissen van het politieke jaar.

 

Politiek cabaret waarbij scherpe humor en harde grappen niet geschuwd worden. Want onze politiek is soms best wel lachwekkend.

 

Entree € 20,50 i.p.v. € 30,50

 

PEPIJN

 

Vrijdag 12 mei 2023, 20.30 uur                 

Groninger studentenfestival          

Finalistentour

 

De finalistentour van het 36ste Groninger Studenten Cabaret Festival komt er aan! Het Festival is tot op de dag van vandaag een van de grootste cabaretfestivals van Nederland.

 

De deelnemers werden ook dit jaar weer beoordeeld door een vakkundige jury. Na een intensief traject waarin de studenten begeleid en gecoacht werden door ervaren mensen uit het vak, maken de drie talenten die de finale haalden, Tim Kroezen, Finn Visser en Jelle Brouwer, een tour langs theaters in het hele land. Ben jij erbij om de finalisten van dit jaar te aanschouwen?

 

Entree € 6,00 i.p.v. € 16,00

 

Vrijdag 16 juni 2023, 20.30 uur                

Kiki Schippers           

Try-out          

 

Kiki Schippers zingt en schrijft over alles wat los en vast zit.

 

Dit jaar werkt ze aan een nieuwe show vol prachtige liedjes, grappige perspectieven en scherpe vragen. Ze fileert het leven liedje voor liedje en haalt uit waar anderen stil blijven.

 

Entree € 7,50 i.p.v. € 17,50

 

AMARE

 

Vrijdag 12 mei 2023, 20.15 uur     

NDT

Raw are the roots

 

Raw are the roots presenteert twee bijzondere wereldpremières van internationaal geprezen kunstenaars Felix Landerer, én choregrafenduo Sharon Eyal & Gai Behar.

 

Felix Landerer

Met zijn innemende en originele manier om beweging uit het menselijk lichaam te houwen, blijft Landerer een naam om in de gaten te houden, schreef Dance Europe in 2012 over Felix Landerer. Tien jaar later wordt Landerer nog steeds geprezen om zijn virtuoze en organische bewegingstaal. Met een toon die reflecteert op de menselijke conditie, creëert Landerer poëtische composities die geworteld zijn in verzet en veerkracht en gevormd worden door helderheid en intentie. Over zijn creatieve proces vertelt de choreograaf: "Het begint met een gevoel van creatieve vrijheid (...) wat "rationeler wordt zodra het brein op zoek gaat naar dramaturgische helderheid en alles in een kader begint te plaatsen. Het is mooi om te zien dat het materiaal al zoveel informatie bevat, simpelweg omdat het is geïnspireerd op een bepaald idee of onderwerp."

 

Landerer maakte werken voor verschillende internationale dansgezelschappen. Zijn gezelschap LANDERER&COMPANY ontving in 2017 de Stadtkulturpreis Hannover voor outstanding civic engagement in kunst en cultuur. In seizoen 2018-2019 creëerde de choreograaf The whys and wherefores are elusive voor NDT 2. Dit nieuwe werk wordt Landerers debuutcreatie voor NDT 1.

 

Sharon Eyal & Gai Behar

In de afgelopen tien jaar hebben Sharon Eyal & Gai Behar een essentiële stem gevormd binnen het repertoire van NDT. Met werk dat gekenmerkt wordt door een krachtige sensualiteit en kwetsbaarheid, fascineert het duo zijn publiek met een wereld die ze zelf hebben gecreëerd, een wereld die vooropgezette noties over beweging en de expressie van het lichaam tart.

 

"Voor mij is dans primitief, het gaat over vreugde", zegt Eyal. "Als ik een idee heb, voelt het alsof het er altijd al was, en ook alsof het er nooit is geweest. Elk werk is een voortzetting van het vorige en biedt een unieke kans om steeds dieper te gaan."

 

Eyal & Behar leiden sinds 2013 hun gezelschap L-E-V en creëerden voor NDT verschillende wereldpremières, zoals Salt Womb (2016) dat in 2016 werd bekroond met een Zwaan voor 'Beste Dansproductie'. Na zeven jaar is NDT verheugd om opnieuw samen te werken met Eyal & Behar en ons publiek hun frisse kijk op dans te brengen."

 

Entree € 35,00 i.p.v. € 45,00

 

Dinsdag 16 mei 2023, 20.00 uur   

Beethovens Fidelio

Nederlandse Reisopera

 

Een prachtige nieuwe interpretatie van Beethovens enige opera, over tirannie en het gevecht om vrijheid. Over sterke karakters, onoverwinnelijke echtelijke trouw en hoop.

 

In Fidelio wisselt de vrouwelijke hoofdpersoon, Leonore, van identiteit en zet als man ‘Fidelio’ alles op het spel om haar geliefde uit een diepe kerker te bevrijden.

 

Entree € 27,00 i.p.v. € 37,00

 

Woensdag 17 mei 2023, 20.00 uur

Tania Kross met Ernst Munneke & Randal Corsen

Van Curaçao tot Concertgebouw

 

Om haar eerste kwarteeuw als zangeres te vieren, geeft Tania Kross samen met haar twee muzikale vrienden een reeks van exclusieve jubileumrecitals. Tania met vleugels! Een intiem concert met aandacht voor de muzikale hoogtepunten in haar carrière en voor haar eiland Curaçao.

 

Halverwege de jaren negentig kwam een dappere, piepjonge Curaçaose met de naam Tania Kross naar Nederland voor een studie Zang aan het conservatorium in Utrecht. Ze schoof naast de pianostuderende Ernst Munneke in de collegebanken en de twee sloten elkaar onmiddellijk in het hart. Hun vriendschap groeide uit tot een internationaal geprezen muzikale samenwerking die nu al 25 jaar duurt. Ze traden over de hele wereld op. Van het Concertgebouw in Amsterdam tot en met Carnegie Hall in New York.

 

Op Curaçao zong Tania in het bandje van haar broer. Zo leerde ze ook de getalenteerde Randal Corsen al vroeg kennen. Ook Randal vertrok in de jaren ‘90 naar Nederland om piano te studeren. Terug op Curaçao groeit hij uit tot het muzikale brein van het eiland. Hij combineert zijn kennis van jazz en klassiek met zijn liefde voor de Caraïbische muziek en traditionele instrumenten. Voor Tania Kross componeerde hij de opera 'Katibu di Shon'. Sinds Tania weer op Curaçao woont hebben zij hun samenwerking weer opgepakt.

 

Entree € 27,00 i.p.v. € 37,00

 

Zaterdag 20 mei 2023, 19.30 uur  

Het Nationale Ballet + ISH Dance Collective

Dorian (14+)

 

Na de successen van Narnia en GRIMM is Dorian de derde gezamenlijke productie van choreografen Ernst Meisner en Marco Gerris. In deze bewerking van The Picture of Dorian Gray, het beroemde boek van Oscar Wilde uit 1891, kiezen de twee voor een thrillerachtige benadering vol spanning en suspense. Naast de dansers van de Junior Company en ISH Dance Collective werken dit keer ook dansers van Het Nationale Ballet aan de productie mee.

 

Verschillende dansstijlen

Meisner en Gerris volgen in hun productie de verhaallijn van Wilde’s boek, maar plaatsen het verhaal in een excentrieke, eigentijdse setting. Hoofdpersoon Dorian slaat in zijn zucht naar schoonheid en adoratie volkomen door, met alle gevolgen van dien. Hij belandt in een neerwaartse spiraal en raakt verstrikt in een labyrint waarin hij realiteit en fantasie niet meer kan scheiden. Net als in Narnia en GRIMM laten Meisner en Gerris ook bij Dorian verschillende dansstijlen op verrassende wijze samenvloeien tot een bruisende mix van hiphop en ballet.

 

Nieuwe, live uitgevoerde muziek

Joey Roukens, een van Nederlands bekendste jonge componisten van dit moment, schrijft speciaal voor Dorian een nieuw avondvullend muziekstuk. Hij componeerde de afgelopen jaren werken voor diverse Nederlandse en internationale orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest, waarvan hij ‘composer in residence’ was. Meisner en Roukens werkten al eerder samen voor het ballet In Transit. In Amare wordt Roukens’ nieuwe compositie live uitgevoerd door Het Balletorkest.

 

Entree € 27,00 i.p.v. € 37,00, entree jongere t/m 12 jaar € 5,00 i.p.v. € 10,00

 

Zondag 28 mei 2023, 13.30 uur     

Buurman & Buurman gaan verhuizen (4+)

 

Als Buurman & Buurman besluiten te verhuizen moet er natuurlijk van alles gebeuren. Meubels sjouwen, een nieuwe keuken installeren, de vloer schuren en er mag ook wel een nieuw behangetje aan de muur. Nog even de schilderijtjes netjes ophangen, en klaar! Als dat maar goed gaat… Hun lijfspreuk: ‘A JE TO!’ (betekent: ‘voor mekaar’) roept straks de hele zaal luidkeels mee.

 

Buurman & Buurman wisten in een mum van tijd de harten van vele kinderen en hun ouders te stelen. Gelukkig komen de twee onhandige klussers terug naar het theater! Voor de 6e maal op rij brengen Jelle Kuiper (script en regie) en taalkunstenaar Ivo de Wijs de Tsjechische klussers tot leven, ditmaal in de voorstelling Buurman & Buurman gaan verhuizen.

 

Entree € 9,00 i.p.v. € 19,00

 

Zaterdag 3 juni 2023, 20.15 uur    

Cor Bakker met als gast Sjors van der Panne

 

“Wanneer Sjors een lied zingt, dan ís hij dat lied.” Zo verwoordde niemand minder dan Liesbeth List haar bewondering voor zanger Sjors van der Panne. Een lied is maar een tekst en wat noten, maar zijn prachtige stem blaast er leven in. Hij is een verteller van het Nederlandse lied en in dit programma geeft de rijke begeleiding van meesterpianist Cor Bakker dat lied vleugels. Bakker ziet in Van der Panne een complete artiest. Het is niet alleen diens fijne manier van zingen die hem aanspreekt, maar ook zijn gedrevenheid, die hem aan Brel en Shaffy doet denken. En toch blijft Sjors van der Panne gewoon Sjors van der Panne. Dit kan niet anders dan een prachtige muzikale ontmoeting worden van twee mannen die blij zijn dat ze mooie dingen mogen maken."

 

Entree € 13,00 i.p.v. € 23,00

Deze voorstelling is in de Nieuwe Kerk tegenover Amare

 

Woensdag 21 juni 2023, 20.00 uur

ABBA the music

 

Abba The Music is DE ultieme feelgoodshow met fantastische liedjes van de vier iconische Zweden. Een bijzondere groep van tien musici en vocalisten laat alle grote hits horen, zoals ‘Mamma Mia’, ‘Dancing Queen’, ‘Money Money Money’ en songfestivalwinnaar ‘Waterloo’. Niets op tape, alles live!

 

‘Thank you for The Music’ is een heerlijke muzikale feelgoodshow, met een band om van te smullen en vier dames op het front die je meenemen naar de gloriejaren van de Zweedse supergroep. ABBA The Music is geen tributeband en geen musical, maar doet precies waar jij voor komt: al die fantastische songs op razend originele wijze vertolken. Een bijzondere groep van tien musici en vocalisten – allemaal groot ABBA-fan – steken het repertoire van ABBA in een verrassende jas. In de meer dan twee uur durende, met visuals verrijkte show hoor je zo’n beetje alle grote hits, zoals ‘Mamma Mia’, ‘Dancing Queen’, ‘Money Money Money’, ‘SOS’, ‘Chiquitita’ en songfestivalwinnaar ‘Waterloo’. Alles gespeeld zoals ABBA dat tijdens hun eigen concerten ook deed: niets op tape, alles live!

 

Entree € 27,50 i.p.v. € 37,50

 

 

 

In de meeste theaters is sprake van een “portemonneeloze pauze”. Dat wil zeggen dat de entreeprijs in de meeste gevallen inclusief de garderobe en een pauzedrankje is (m.u.v. Pepijn en sommige kindervoorstellingen).

 

Meer informatie over de theaters vind je op de volgende websites:

www.rijswijkseschouwburg.nl

www.hnt.nl

www.diligentia-pepijn.nl

www.amare.nl

 

Stuur je inschrijving via e-mail: jaco.voet@aegonam.com, zorg er wel voor dat je het personeelsnummer en je privé adres vermeldt. Je kunt de gewenste kaarten vermelden of een scan van het inschrijfformulier sturen. Bij inschrijvingen via e-mail word je automatisch geacht akkoord te gaan met de inhouding, de verklaring voor eigen gebruik van de kaarten en een lidmaatschap van minimaal 1 jaar.

 

Als je via e-mail inschrijft krijg je een ontvangstbevestiging via e-mail.

 

Indien voor een voorstelling het aantal beschikbare kaarten niet toereikend is, zullen de kaarten verloot worden. Hiervan ontvang je bericht.

 

De aanmelding sluit maandag 3 april 2023,. Je ontvangt de bestelde kaarten zonder tegenbericht in de loop van maart.

 

Toegangskaarten zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik voor personeelsleden van AEGON en hun familie/vriendenkring en mogen niet doorverkocht worden via bijvoorbeeld veilingsites op internet. Indien geconstateerd wordt dat AEGON toegangskaarten via internet of anderszins te koop worden aangeboden zal dit aan het bestuur van de personeelsvereniging worden gemeld en kan royement van het lidmaatschap volgen. Eenmaal bestelde kaarten kunnen niet geretourneerd worden aan de personeelsvereniging.